Hanna Viljanen

PSX_20181007_103550

Olen valmistunut keramiikka-artesaaniksi Tammelan käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksesta vuonna 2005. Samana vuonna perustin toiminimeni Rakutar.

Kuten yritykseni nimi kertoo, olen keskittynyt 1500-luvun Japanista lähtöisin olevaan rakutekniikkaan. Tässä polttotavassa kaikki luonnon elementit (tuli, ilma, maa ja vesi) vaikuttavat työn lopputulokseen.

Teen lasituspolton ulkona kaasuliekillä lämpiävässä uunissa reiluun tuhanteen asteeseen. Kun lasitteet ovat sulaneet, nostelen esineet pihdeillä sahanpurukasaan ja peitän kasan tynnyrillä, jolloin esineet saavat rakulle tunnusomaisen savustuksesta tulevan elävän pinnan. Lopuksi vielä jäähdytän ja pesen työt vedellä. Lopputulos on rakupoltossa aina yllätys, ja itseäni viehättää myös ajatus yhteistyöstä luonnon elementtien kanssa.

Luonto ja eläimet ovat suurin inspiraationi lähde. Ihailen myös monien alkuperäiskansojen ja vanhojen kulttuurien kädentaitajien töitä, kuten inkojen ja mayojen keramiikkaa.

Teen myös paljon tilaustöitä, joihin pääsee parhaiten tutustumaan Rakuttaren fb-sivujen kautta: https://www.facebook.com/Rakutar-126063354080243/

Olen pitänyt joitakin yksityisnäyttelyitä ja osallistunut useisiin yhteisnäyttelyihin.

Aiemmassa elämässäni työskentelin kymmenen vuotta toimintaterapeuttina psykiatrisessa kuntoutuksessa ohjaten monenlaisia ryhmiä kuntoutujille.

Nykyisin ohjaan keramiikkaryhmiä harrastajille mm. Helsingissä.

Järjestän tilauksesta eripituisia rakukursseja ja rakupolttopäiviä pajallani Tammelassa (Kaukjärventie 284). Kurssit sopivat sekä aloittelijoille, että pidempään keramiikkaa harrastaneille. Kurssin osallistujamäärä voi olla 1-8 henkeä. Rakupoltto on elämyksellistä ja useimmiten palkitsevaa puuhaa!

Tiedustelut, yhteydenotot ja tarjouspyynnöt:

rakutar(at)gmail.com

puh: 040-5510 500

 

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: